بوستر پمپ به مجموع سیستمی اتلاق میشود که در آن پمپ ها به صورت موازی به هم متصل شده باشند تا بتوانند هد و دبی مورد نیاز را با کمترین انرژی و بالاترین بازده تامین نمایند.وظیفه اصلی بوستر پمپ ها ثابت نگه داشتن فشار شبکه در اثر تغییر الگو میباشد.به طور خلاصه میتوان گفت برای تامین فشار کنترل شده سیال از بوستر پمپ استفاده میشود.

بوستر پمپ ها علاوه بر استفاده در شبکه های آب شهری و آب مصرفی ساختمانها،برای تامین فشار آب مورد نیاز آتشنشانی،آبیاری فضای سبز در شهرها،مجتمع های مسی،اداری و تجاری،برج ها،بیمارستانها و مراکز صنعتی کاربرد دارد.

اجزای اصلی بوستر پمپ عبارتند از:
مجموع الکتروپمپ
شاسی اصلی یا شاسی مادر
کلکتور مکش و کلکتور رانش(که شامل شیر فلکه،شیر خودکار،صافی،لرزه گیر وغیره)
تابلو کنترل و فرمان
تجهیزات کنترل فشار
بوستر پمپ ها از نظر کنترل فشار به دو دسته تقسیم میشوند:
بوستر پمپ های دور ثابت
بوستر پمپ های دور متغیر
تامین فشار ثابت از گذشته یکی از بزرگترین آرزوهای طراحان و تولید کنندگان بوستر پمپ بوده که برای رسیدن به این هدف نیاز به سیستمی است که بتواند دور الکتروموتورهای معمول را که با برق شهری کار میکنند را تغییر دهد.این امر توسط اینورترها مرتفع شد به گونه ای که فرکانس برق شهر را تغییر داده و در صورتی که این برق به عنوان قدرت محرک الکتروموتورها مورد استفاده قرار گیرد ،میتواند دور آنها را متناسب با فرکانس برق خروجی از اینورتر تغییر دهد.

در بوستر پمپ های دور متغییر بر خلاف بوستر پمپ های دور ثابت که الکتروپمپ های آن به صورت آنی روشن و خاموش میشوند،روشن وخاموش شدن الکتروپمپ ها کاملا نرم و تغییرات دور آنها بتدریج و با تغییرات مصرف سیال صورت میگیرد.کلیه تجهیزات بوستر پمپ دور متغیر مشابه بوستر پمپ های دور ثابت است ،فقط تفاوت در تابلو کنترل و فرمان و نیز سنسور فشار این دسته می باشد. در بوستر پمپ های دور متغیر بجای پرشرسوئیچ های مورد استفاده در بوستر پمپ های دور ثابت از یک دستگاه پرشرتراسمیتر استفاده میشود.پرشرترانسمیتر وسیله ای است که در هر لحظه فشار بوستر پمپ را حس نموده و مقدار آن را بصورت شدت جریان از 4 تا 20 میلی آمپر به برد کنترل میکروپروسسوری منتقل مینماید.


بوستر پمپ آب

مزایای بوستر پمپ های دور متغیر:


ثابت بودن کامل فشارسیستم که شاخص اصلی بوستر پمپ های دور متغیر است.
حذف منبع دیافراگمی به دلیل حذف ضربه قوچ و معادل بودن مقدار آب پمپاژ شده به وسیله بوستر پمپ ها با میزان آب مصرفی
کاهش استهلاک کوپلینگ ها و قطعات متحرک الکتروپمپ ها
کاهش فضای اشغال موتررخانه
کاهش هزینه های برق مصرفی تا 30درصد
عمر مفید الکتروپمپ ها

کاربرد بوستر پمپ آبرسانی

این نوع برای مکان هایی که فشار بالای آب مصرفی مورد نیاز باشد و همچنین مجتمع مسی، بیمارستان ها، مجموعه های ورزشی و…کاربرد دارد و بر اساس تعداد طبقات و واحدها و میزان هِد و دبی مورد نیاز سیستم آنها طراحی و محاسبه می شود. بوستر پمپ‌ها ، مجموعه های صنعتی هستند که با ترکیب موازی 2 و یا تعداد بیشتری از پمپها ، باعث افزایش عملکرد تک پمپ ها می شوند. هد بوستر پمپ همان هد هر یک از پمپ ها بوده و دبی ، مجموع دبی های هریک از پمپ ها می باشد. بوستر پمپ ها بر اساس نوع کاربری آنها در مکان های مختلفی استفاده می شوند.مانند:مکان های ورزشی،کارخانجات ها،مجتمع های مسی،جهت اطفاء حریق در سیستم آتشنشانی،سالن های تفریحی و… استفاده می شوند.



 بوستر پمپ های آب از نظر کنترل فشار آب به چند رده تقسیم شده اند: بوستر پمپ های آب دور ثابت، بوستر پمپ های آب دور متغیر، بوستر پمپ های آتش نشانی،آبیاری و بوستر دیزل پمپ.بوستر پمپ های دور ثابت نوع های مختلف تک پمپه، دو یا چند پمپه با جاکی پمپ و یا بدون جاکی پمپ ساخته میشوند. اما از لحاظ ولتاژ برق مصرفی بوستر پمپ تک فاز دور ثابت 220 ولت و سه فاز 380 ولت و یا ترکیبی از این دو می باشد.

قسمتهای اصلی تشکیل دهنده بوستر پمپ شامل موارد زیر می شود:

الکتروپمپ ها
شاسی اصلی
کلکتور دهش
کلکتور مکش
منبع دیافراگمی مناسب
تابلو فرمان
در مورد نحوه ی بوستر پمپ آبرسانی به نکاتی باید توجه نمود:
چنانچه این نکات رعایت شود بوستر پمپ خانگی متناسب با نیاز مصرف کننده و همچنین محصول اری شده با کیفیت مطلوب باشد.

 هِد و دبی مورد نیاز
 نوع الکتروپمپ مورد استفاده در بوستر پمپ آبرسانی
تابلو کنترل فرمان
اگر هنگام آن به نکات گفته شده توجه نگردد،باعث می شود علاوه بر اینکه محصول اری شده از نظر کارایی مورد نظر مطلوب نباشد ، بلکه موجب آسیب دیدن الکتروپمپ ها و شبکه بوستر شود.
بوستر پمپ آبرسانی امروزه در همه ساختمان هایی که جمعیت زیادی دارند و همچنین مجتمع های بزرگ و… امری اجتناب ناپذیر است.
بوستر پمپ آبرسانی به منظور تامین فشار آب مورد نیاز در مجتمع های بزرگ مسی، تجاری – اداری ، مجموعه های ورزشی و … صورت می گیرد.

تفاوت پمپ آب و بوستر پمپ

با افزایش جمعیت و رونق ساخت و ساز مجتمع های مسی به سختی می توان آب مورد نیاز تمام واحد های یک ساختمان خصوصا واحد های مستقر در طبقات فوقانی را تامین نمود. لذا جهت تامین فشار آب مصرفی تمامی واحدها از انواع مختلف پمپ آب خانگی استفاده می گردد. در سیستم های پمپاژ ثابت که شامل یک یا چند پمپ آب می باشد همواره میزان معینی آب به داخل لوله ها هدایت می شود از این رو افزایش یکباره فشار آب ناشی از روشن شدن یک یا چند پمپ آب به صورت همزمان باعث آسیب دیدن لوله های آب و شیرآلات و همچنین افت فشار ناگهانی ناشی از خاموش شدن همزمان یک یا چند پمپ آب نیز ممکن است منجر به قطع شدن آب در برخی نقاط شهر یا ساختمان شود. لیکن نقش بوستر پمپ ها تثبیت و تنظیم این نواسات در شبکه مصرف با توجه به الگوی متغیر مصرف و تامین فشار و دبی مورد نظر با حداکثر راندمان می باشد.

نحوه عملکرد بوستر پمپ آبرسانی به نحوی است که زمانی که مصرف شبکه صفر و فشار درون لوله ها ثابت است، الکتروپمپ های بوستر پمپ خاموش می باشند اما با شروع مصرف و درنتیجه افت فشار شبکه در جهت جبران افت ایجاد شده اولین الکترو پمپ بوستر روشن شده و شروع به کار می کند. اگر اولین الکترو پمپ به تنهایی نتواند فشار مورد نیاز را تامین نماید الکتروپمپ های دیگر به ترتتیب وارد مدار می شوند و هنگامی که مصرف شبکه کم یا متوقف شود الکتروپمپ های مذکور به همان ترتیب روشن شده شدن از مدار خارج می شوند.

بوستر پمپ دور متغیر

انواع بوستر پمپ بر اساس تعداد پمپ

 

بوستر پمپ ها از نظر تعداد پمپ به دو دسته تک پمپ و دو یا چند پمپ طبقه بندی می شوند.

بوستر پمپ های دو یا چند پمپه دور ثابت به دو دسته پیشرو بدون الکترو پمپ و پیشرو طبقه بندی می گردند.

بوستر پمپ تک پمپه

جهت مصارف آب بهداشتی کم و متوسط در آبرسانی و مصارف صنعتی کاربرد دارد. این نوع بوستر پمپ ها کاملا یکپارچه بوده و برای استفاده از آن کافی است که کلکتور ورودی آن به منبع تغذیه آب و کلکتور خروجی آن به شبکه مصرفی متصل شوند و برق مورد نیاز آن نیز از تابلوی کنترل فرمان تامین می گردد.

بوستر پمپ الکتروموتور پیشرو

این بوستر پمپ ها از دو یا چند الکتروموتور پیشرو (جاکی پمپ) و یک یا چند الکتروپمپ اصلی تشکیل می شوند که درآن ظرفیت الکتروپمپ پیشرو کمتر از الکتروموتورهای اصلی است، ولی فشار آن با فشار الکترو پمپ های اصلی برابر است.

بوستر پمپ های بدون الکتروپمپ پیشرو

این بوستر پمپ ها با استفاده از دو یا چند الکتروپمپ اصلی با مشخصات یکسان و بدون استفاده از الکتروپمپ پیشرو ساخته می شوند.

مولفه های بوستر پمپ

بوستر پمپ ها بر اساس دو مولفه اصلی حداکثر مصرف آب و حداقل فشار طراحی می شوند و نوسانات ساعتی مصرف آب نیز عامل موثر در تعیین مشخصات آن می باشد.

ممکن است هر یک از اجزای بوستر پمپ از بهترین مارک های موجود در بازار باشد، اما انتخاب اولیه، مونتاژ نهایی مجموعه، تنظیمات مربوط به plc و راه اندازی، در صورتی که به درستی انجام نشوند، می توانند باعث کارکرد نامناسب مجموعه بوستر پمپ شود.


Nahadab بوستر ,فشار ,مورد ,الکتروپمپ ,استفاده ,ثابت ,مورد نیاز ,تامین فشار , بوستر ,مورد استفاده ,اصلی بوستر منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

درجه عنوان فروش لوله و اتصالات آنیسا چت | السا چت | آتیسا چت | انیس چت خريد عروسک دخترانه پسرانه کودکانه نوزاد 2020 درنشان دانلود رایگان نرم افزار فیلم و کارتون و موزیک پارسی زی